FAQ

Hur beställer jag?

Beställning görs enklast via epost till charlotte@arai.se.
Fraktkostnad beräknas för varje beställning, innan beställningen bekräftas av dig kommer du få ett totalpris för varor + frakt som du sedan bekräftar via epost.
Mer information om beställning och leverans hittar du i våra leveransvillkor och information som du hittar HÄR.

Finns skärmarna att se ‘live’ någonstans?

Javisst, jag bor i Stockholm och den som är intresserad av en lampskärm är välkommen att komma förbi. Maila eller ring gärna så kan vi bestämma en tid.

Jag har inte möjlighet att se skärmarna på plats men tycker det är svårt att uppleva färg/material från bilderna, kan jag få ett tygprov?

Absolut! Jag har prover på de flesta material från skärmarna som det finns bilder på här på websidan. Jag kan skicka små tygprover, bitar av fransar och kantband. Skicka ett mail med vilken skärms färger du vill ha prov på så skickar jag det kostnadsfritt med posten (förutsatt att jag har det du önskar i lager).

Hur undviker jag skador på skärmen?

Även om tygerna som används är hållbara ska skärmen aldrig bäras/hållas i tyget. Lyft skärmen i ‘metallramen’ eller i skärmhållaren.
Förvara inte skärmen på ett sådant sätt att tyget pressas ihop, det riskerar att ge permanenta skador/gropar i tyget.
Utsätt inte skärmen för starkt solljus eller varma ljuskällor. Utsätt inte skärmen för fukt/regn/vatten eller andra vätskor.
Borsta skärmen med en dammvippa om den blir dammig.
Använd inte fläckborttagningsmedel.

Vilka ljuskällor rekommenderas?

LED-lampor är alltid det bästa. Tyg åldras i förtid av värme (blir sprött) och kan missfärgas. Undvik starka ljuskällor och direkt solljus.

Är tyget flamskyddsbehandlat?

Ja. Alla skärmar har ett fodertyg som är behandlat med flamskyddsmedel.

Kan jag specialbeställa en lampskärm?

Självklart. Välj tyg, färg, detaljer etc. De flesta skärmarna kan även tillverkas i olika storlek, kontakta mig med dina önskemål.

Finns inte din fråga med här? Kontakta mig gärna!

Kontakt